Boende

I Sverige är människor riktiga hejare på att välja lägenheter framför hus som boendeform. Detta gäller inte enbart för en större stad som t.ex. Göteborg eller Stockholm, utan är standard för de allra flesta svenskar runt om i landet.

Här finner man mängder med höghus som består av många olika lägenhetstyper och ett hus kan innehålla allt från 1:or till 3:or. Ser man istället till Australien är det betydligt mer vanligt att man bor i hus. En villa kan vara uppdelad till flera familjer, men det vanligaste är att man bor två familjer i samma hus; en familj på undervåningen och en familj på övervåningen.

Dock finns det fortfarande hus och lägenheter i Australien, men dessa är sällan lika höga som i Sverige och antalet är betydligt färre. De allra flesta australiensare äger sina villor själv, men ett alternativ är även att hyra en våning.

Som australiensare i Sverige kan man dock vara lugn. Här finns det mängder med vackra hus och villor att bo i och de allra flesta ligger mycket nära till natur, även om man bor i en större stad. Man bör dock vara medveten om att husköp i Sverige är mycket kostsamma, eftersom ägandet av hus inte är en norm.