Så många skillnader, men ändå så få

Alkohol är något som är mycket vanligt i Australien och här är det inte konstigt att man dricker, så länge klockan är över 12.00. Man är gärna igång flera gånger i veckan och det är inte ovanligt att dricka sig igenom onsdag – söndag.

Ser man till Sverige så ser detta annorlunda ut. Visst förekommer det alkohol i stora mängder även här, men det går inte att jämföra med många andra delar av världen. Här är det fortfarande tidigt och ovanligt om man dricker innan kl.18.00, speciellt om man inte befinner sig på en festival eller stor tillställning. En öl i solen på lunchen brukar självklart vara accepterat, men inte mer än en och standard är lättöl.

Man kan helt klart säga att det finns många skillnader länderna emellan, trots detta är det fortfarande väldigt många australiensare som känner sig mycket hemma i Sverige och vise versa. Precis som varje ny person i ett land så krävs det erfarenhet och tid innan man kan känna sig trygg och förstå hur landet, människorna och systemet fungerar. Ett mycket bra sätt att ta sig in i samhället, speciellt om man inte känner någon i landet sedan tidigare, är att vända sig till alla de olika kurser som landet erbjuder. Som australiensare har man en stor fördel, eftersom majoriteten av alla svenskar kan tala mycket bra engelska och detta gör även att man kan få ett arbete mycket lättare.