Klädkoder

Sverige är landet där mode ligger högt upp på mångas prioriteringslista och här finns en väldigt hög lägsta standard. Till vardags är man propert klädd och många arbetsgivare har även regler för hur man klär sig på arbetsplatsen.

Med detta sagt betyder det inte att man är sämre klädd i Australien. Däremot är naturen och miljön mer annorlunda än i Sverige och en mycket vanlig “klädprodukt” är flipflopen. Flipflop används dagligen i Australien och används mer än vanliga skor, både ute och inomhus. Det är heller inte ovanligt att man väljer bort skorna helt och istället går helt barfota, t.ex. i mataffären.

I Sverige ser detta helt annorlunda ut och flipflops är något som enbart används på sommaren och i samband med strand och bad. Här är det mycket ovanligt att gå runt barfota och skulle man se någon göra detta, finns det troligtvis en mycket bra förklaring till varför man inte bär några skor. Ett antal konstiga blickar skulle troligtvis kastas och man skulle nog få höra en och en annan kommentar om man vandrade in på ICA utan skor.

Det är dock inte enbart skor som skiljer länderna åt. I Australien använder majoriteten av skolor skoluniform, medan man i Sverige är fri att välja sina egna kläder. Det allra mesta är acceptabelt och här finns inga strikta klädkoder eller regler.